У хід підуть "Буки"! Бійці ЗСУ пригрозили жорстким ударом у відповідь на провокації ворога на Донбасі

Військовослужбовці ЗСУ заявили про намір збивати російські безпілотники у випадку, якщо ті будуть залітати з боку анексованого Росією Криму. Стріляти вони збираються із зенітно-ракетних комплексів "Бук-М1". Про це повідомив прес-секретар командування повітряних сил України Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про безпілотники квадрокоптерного поля бою, то достатньо стрілецької зброї – кулеметами його збивати. Якщо йдеться про серйозні БПЛА типу "Орлан" або "Форпост", то тоді вже застосовуються зенітні ракети", – сказав він.

За його словами, Бук-М1 часто застосовувався до вказаних безпілотних літальних апаратів, оскільки російські війська становили суттєву загрозу українським військовим на Донбасі. "Були випадки, коли ворожі безпілотники збивали і вертольоти армійської авіації – Мі-24", – запевнив Ігнат.

Зазначається, що Бук-М1 добре зарекомендували себе під час бойових дій на Донбасі, особливо для знищення російських "Орлана" та "Форпоста". Крім цього, стверджують українські військові, безпілотники саме цих марок дислокуються на авіабазах в анексованому Криму.

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...