У Х*йла настали важкі часи у Балтійському регіоні: Польща очолила командування сил високої готовності НАТО

Традиційні ігри "мускулами" Недонадімперії викликатимуть ще більш жорстку та оперативну реакцію Альянсу, котрий на новий рівень обіцяє підняти принциповий ворог пострадянської Недонаддержави

З 1 січня і впродовж всього 2020 року Польща очолює командування силами дуже високої готовності НАТО, створені в 2014 році у відповідь на окупацію Криму Росією, повідомляють Патріоти України.

"Cпільні Оперативні сили дуже високої готовності (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF) - це значний внесок у нашу спільну оборону і сильна презентація можливостей Польщі. Ці Сили можна негайно розміщувати з метою оборони будь-якої союзницької держави перед будь-якою загрозою",- заявив з цього приводу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У Силах дуже високої готовності НАТО служитиме 6 тис. військовослужбовців, зокрема 3 тис. – з Польщі. Крім польських підрозділів, у VJTF братимуть участь підрозділи з Болгарії, Чехії, Угорщини, Італії, Литви, Латвії, Португалії, Румунії, Іспанії, Словаччини, Туреччини і Великої Британії. США підтримуватимуть ці Сили повітряним компонентом та іншими бойовими засобами.

Оперативні сили дуже високої готовності НАТО складаються з сухопутного, морського та повітряного компонентів, а також спеціальних сил і є частиною 40-тисячного контингенту Сил реагування Північноатлантичного альянсу.

Торік командування цих Сил очолювала Німеччина.

VJTF були створені у відповідь на російську анексію Криму в 2014 році. Військовослужбовці, делеговані до складу цих Сил на основі ротації державами-членами, мають бути здатні протягом 48-72 годин потрапити з місця своєї дислокації в будь-яке місце, де необхідна їхня присутність.


"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...