У ході головного параду Дня Незалежності в небі над Хрещатиком з'явиться "Мрія"

"Мрія" пролетить над Хрещатиком на параді до Дня Незалежності

У параді до Дня Незалежності візьме участь найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія". Він пролетить над Хрещатиком, замикаючи повітряну колону, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу концерну "Укроборонпром".

"Мрія «пролетить над Хрещатиком і замикатиме повітряну колону з бойових вертольотів, винищувачів, штурмовиків, бомбардувальників і військово-транспортних суден сімейства» Ан" - Ан-70, Ан-26, Ан-72, Ан-32П.

18 серпня Ан-225 взяв участь у першій репетиції військового параду до 30-ї річниці Незалежності України.

Транспортник Ан - 225 "Мрія" створений на державному підприємстві"Антонов". Літак призначався для перевезення космічного корабля багаторазового використання "Буран" і частин ракети-носія "Енергія".

Також передбачалося, що "Мрія" буде використовуватися і як літальний космодром багаторазової авіаційно-космічної транспортної системи (МАКС), де літак є першим щаблем.

22 березня 1989 року "Мрія" з вантажем 156,3 тонни піднялася в повітря і за 3 години 45 хвилин польоту встановила 110 світових рекордів по швидкості, висоті польоту і вантажності.

У 11 вересня 2001 року Ан-225 встановив 124 світових і 214 національних рекордів.

Поблизу Вовчанська окупант впритул застрелив місцевого жителя

вівторок, 14 травень 2024, 19:15

Російський окупант у вівторок, 14 травня, в районі Вовчанська Харківської області застрелив місцевого 46-річного жителя. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури у Facebook, передають Патріоти України. За даними слідства, у селі Ст...

Приїхали допомогти з евакуацією цивільних: У Вовчанську окупанти розстріляли українських волонтерів

вівторок, 14 травень 2024, 18:46

У прикордонному Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів, за даними поліції, їх розстріляли окупанти і один із них міг загинути, повідомляє "Суспільне Харків" . Пряма мова начальника Вовчанської міської адміністрації Тамаза Гамб...