У когось скоро може бути істерика: Кремль заявив, що членство України в НАТО буде "червоною лінією"

Кремль заявив, що членство України в НАТО буде "червоною лінією" для Москви і що його хвилює розмова про те, що Києву може бути наданий План дій щодо членства. Про це заявив речник Кремля Дмитрій Пєсков, передають Патріоти України.

"Це те, за чим ми спостерігаємо дуже уважно, і це насправді є червоною лінією для нас - щодо перспективи вступу України в НАТО. Звичайно, це викликає наші занепокоєння", - сказав Пєсков наступного дня після переговорів Джо Байдена і Владіміра Путіна у Женеві.

Президент України Володимир Зеленський заявив у понеділок, що хоче почути чітке "так" чи "ні" від Байдена щодо надання Україні плану вступу до НАТО. Байден заявив, що Україні спершу потрібно викорінити корупцію та виконати інші критерії.

Пєсков також розповів в ефірі "Ехо Москви", що участь США у Нормандському форматі на саміті в Женеві не обговорювалася. "Сам по собі Нормандський формат, хоча його ефективність залишає бажати кращого, але все-таки він самодостатній. Якихось нових учасників там навряд чи потрібно, але, звичайно ж, вести консультації з американцями - це те, що цілком можливо і те, про що вчора говорилося", - пояснив він.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...