У когось велика істерика:​ Держдеп США розблокував допомогу Україні без розпорядження Трампа, - Bloomberg

Державний департамент Сполучених Штатів Америки у вересні ухвалив рішення відновити виділення частини фінансової допомоги Україні до того, як відповідне розпорядження видав президент Дональд Трамп. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на співрозмовників, причетних до питання розмороження американської військової допомоги Україні, передають Патріоти України.

Повідомляється, що відповідне рішення Державний департамент прийняв за кілька днів до 11 вересня, коли про це оголосив Дональд Трамп.

Раніше працівники американського зовнішньополітичного відомства довідалися про те, що Адміністративно-бюджетне управління, а отже, і президент США, не мали юридичних повноважень затримувати військову допомогу Україні.

Саме працівник цього органу повідомив про замороження допомоги тимчасовому повіреному у справах США в Україні Вільяму Тейлору 17 липня. Рішення було прийнято Адміністративно-бюджетним управлінням за вказівки виконувача обов’язків глави адміністрації Трампа Міка Малвені 10 липня.

За даними Bloomberg, пам’ятну записку, де містилося обґрунтування повноважень Державного департаменту, його глава Майк Помпео отримав 7 вересня. Але працівники відомства не хотіли псувати відносин з Білим домом і тому не поспішали ухвалювати жодних рішень.

Незадовго до 9 вересня тодішній радник Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон дав Державному департаменту сигнал, що військову допомогу можна розморожувати. І за кілька годин до заяви Трампа 11 вересня відповідне рішення було ухвалено на рівні Державного департаменту.

Працівники Білого дому були шоковані діями Болтона, коли вони про них дізналися, назвавши їх порушенням протоколу, а Мік Малвені був заскочений зненацька. Представники Адміністративно-бюджетного управління в коментарі Bloomberg заявили, що ані втручання Болтона, ані зміни повноважень не було.

Сам Дональд Трамп раніше заявляв, що він особисто прийняв рішення про розмороження американської військової допомоги Україні після дзвінка сенатора від штату Огайо Республіканської партії Роба Портмена.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...