У Конгресі США заговорили про імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

Якщо тиск президента США Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського буде доведено, імпічмент може стати єдиним виходом із ситуації. Таку заяву зробив глава комітету з розвідки палати представників, демократ Адам Шифф в інтерв'ю CNN, зазначають Патріоти України.

«Якщо президент, по суті, стримує військову допомогу і водночас намагається погрозами примусити іноземного лідера зробити щось незаконне, очорнити його опонента в президентській кампанії, тоді це може бути єдиним засобом», — сказав Шифф.

Він наголосив, що до цього не був прихильником імпічменту президента.

Раніше Байден запропонував Трампу оприлюднити телефонну розмову із Зеленським про свого сина.

За даними джерел Washington Post, працівник американської розвідки подав офіційну скаргу своєму керівництву в зв’язку з обіцянкою Дональда Трампа, яку він дав під час телефонної розмови з неназваним іноземним лідером.

У свою чергу сам Трамп заявив, що повідомлення про те, що він може розкрити секретну інформацію, є черговою «фейковою новиною».

Американська преса пов’язує скандал з розслідуванням ймовірних спроб Білого дому вплинути на офіційний Київ для прискорення розслідування у справі Burisma. До ради директорів Української газодобувної компанії раніше входив Хант Байден — син Джона Байдена, можливого конкурента Трампа на виборах 2020 року.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...