У Конгресі США закликають Байдена розгорнути армію, авіацію і флот у Чорному морі та посилити подальше озброєння України

Республіканці Майк Роджерс і Майк Тернер закликали президента США Джо Байдена і далі озброювати Україну і "розгорнути військову присутність США в Чорному морі" для запобігання новій загрозі вторгнення з боку російських військ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense News.

"У зв'язку з нещодавнім зосередженням російських військ на кордоні з Україною ми наполегливо закликаємо вашу адміністрацію вжити негайних та швидких заходів для надання підтримки Україні у вигляді розвідки та зброї ", - написали вони у листі Байдену.

Зазначимо, Роджерс і Тернер є високопоставленими членами Комітету зі збройних сил та Підкомітету зі стратегічних сил відповідно.

"Ми також наполегливо закликаємо вашу адміністрацію розгорнути військову присутність США у Чорному морі для стримування російського вторгнення ", - додали вони.

Політики наголосили, що адміністрація Байдена "не може ігнорувати загрозу з боку Росії міжнародному праву і територіальному суверенітету України, що триває", і закликали Байдена негайно розглянути питання про військову присутність США в нашому регіоні і почати обмін розвідданими між США та Україною, щоб запобігти подальшому загостренню ситуації.

Роджерс і Тернер наголосили, що Росія активізувала свою агресивну поведінку та риторику, одночасно рекламуючи власну військову модернізацію та критикуючи плани України щодо вступу до НАТО.

"Хоча наміри Росії не зрозумілі, присутність елітної 1-ї гвардійської танкової армії Росії підтверджує побоювання, що Росія планує додаткові вторгнення на територію України ", - пишуть вони.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...