У країн НАТО немає вибору, вступ України має завершитися найближчими роками, - Огризко

Україна повинна стати членом НАТО протягом найближчих років - у нових політичних умовах країнам Альянсу доведеться прийняти це рішення, тому що іншого вибору у них немає. Про це в ефірі "Еспресо" сказав колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Відносно вручення пану Столтенбергу заявки про вступ до НАТО. Це дуже важливий політичний крок. Я підтримую те, що цей крок зроблений", - зазначив Огризко.

На його думку, треба було подавати заявку спільно з Фінляндією і Швецією. "Хоче хтось в НАТО чи не хоче - тепер в нових політичних умовах країнам НАТО доведеться прийняти це рішення, тому що іншого вибору у них насправді немає. Попри позицію президента Болгарії чи прем'єр-міністра Угорщини, чи ще кількох країн, які продовжують у чомусь сумніватися, ми маємо повне моральне право ставити питання руба. Так, це не завтра, але не через п'ять років", - вважає ексміністр.

Огризко додав, що термін вступу буде абсолютно осяжним. "Нам треба зробити дещо і у військово-технічній сфері, і в політичній сфері - верховенство права нікуди від нас не ділося і це треба нарешті завершувати. Але це не роки, це не та перспектива, про яку говорили - це найближчі пару років, коли ця тема має бути остаточно та позитивно для України завершена", - підсумував він.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...