У Кремлі буде істерика: Армія України точним ударом знищила РЕБ "Москва-1" за 57 мільйонів доларів

Збройні сили України 8 вересня розтрощили російський комплекс радіоелектронної боротьби Москва-1. Її вдалося виявити ще місяць тому, після чого дані щодо її місцезнаходження уточнювалися. Вартість РЕБ оцінюється в 57 мільйонів доларів США, передають Патріоти України.

Як повідомляє Цензор.нет з посиланням на свої джерела в ЗСУ, українськими війсками знищено комплекс Москва-1, яких на озброєнні військ РФ всього 9 одиниць.

У серпні РЕБ виявили підрозділи Сил спеціальних операцій разом з Рухом опору. Відомості про те, де знаходиться комплекс, залишалися в секреті. Місяць відомості маскували під виявлення РЕБ Лейер, а полювання за "Москвою" йшло весь цей час.

За місяць ЗСУ тричі змогли підтвердити місце розташування ворожої РЕБ. Водночас розроблявся план її розтрощення, до Василівки були підтягнуті потрібні кошти. І вже 8 вересня о 13:30 комплекс Москва-1 було знищено прямим ударом українських сил. Вартість РЕБ Москва оцінюють в 57 мільйонів доларів США.

РЕБ Москва 1
РЕБ Москва-1 / Цензор.нет
РЕБ Москва 1
РЕБ Москва-1 / Цензор.нет
РЕБ Москва 1


"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...