У Кремлі буде істерика: У ГУР натякнули, що саме вони завдали удару по аеродрому з Ту-22М3 під Новгородом

Боєць ГУР на псевдо "Детектив" натякнув, що нещодавній удар по російському бомбардувальнику Ту-22М3 на аеродромі під Новгородом могла завдати українська військова розвідка. Про це пише The Economist, передають Патріоти України.

У матеріалі йдеться, що українські безпілотники, які не залучені до "психологічних" операцій по Москві, застосовуються для ураження складів пального, логістичних вузлів російських військ, а також арсеналів, маршрутів постачання та специфічних об'єктів.

"Ми реагуємо на звернення наших бригад. Вони кажуть нам, що знають, де зберігається російська зброя, але не мають можливості вразити її, та просять нас допомогти", – розповів координатор програми дронів у військовій розвідці України, військовослужець на псевдо "Детектив".

Атака по аеродрому під Новгородом

За його словами, більша частина нещодавньої роботи ГУР була зосереджена на російських аеродромах відносно недалеко від кордонів України.

У статті зазначається: "Це "могло" охоплювати і нещодавній удар по стратегічному бомбардувальнику Ту-22М3 під Новгородом, додав він, підморгуючи".

Атака по окупантах у Криму 25 серпня

Видання також повідомляє, що атака по російській військовій базі у Криму вранці 25 серпня була здійснена за допомогою експериментальних дронів. У статті назвали цю операцію "однією з найсміливіших на сьогодні повітряних місій над територією, яку контролює Росія".

"Це було описано як випробувальний запуск, у ході якого багато прототипів дронів перебували в експериментальному режимі. Але деякі з них впоралися із завданням. За даними місцевих джерел, на базі сталися вибухи, кілька людей загинули, а поранені солдати ринули до місцевої лікарні", – описує видання бойову операцію.

Безпілотник "Морок"

Джерело газети повідомило, що в цьому нальоті на Крим одним із застосованих прототипів безпілотників був "Морок". Він швидкий і здатний нести "важке" корисне навантаження на відстань у кілька сотень кілометрів.

За словами співрозмовника видання, нові можливості України завдавати далеких ударів з повітря по ворогу є результатом "пророщування насіння, посіяного багато місяців тому".

Співрозмовник газети із команди дронів "Морок" розповів, що оскільки Росія нездатна прикрити засобами ППО всю свою велику територію, то для потенційного успіху операцій достатньо на ранньому етапі запуску безпілотників подолати 60-кілометрову смугу станцій РЕБ на кордоні та залетіти до російської глибинки.

"Близько 35-40% дронів долітають до найближчих околиць цілі. Інформація про успіх місії збирається з супутників, пристроїв стеження, повідомлень у соцмережах та місцевих агентів", – йдеться у статті. Там додали, що зараз триває процес нарощування серійного виробництва дронів "Морок".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...