​У Кремлі істерика через заявку Туреччини про розширення політичного впливу на Крим, Кубань, Північний Кавказ та Нижні Поволжя та Придоння

За прогнозами американських аналітиків, за 20-30 років Анкара перебере на себе від Москви переважний вплив на низку територій, котрі наразі включені у склад Російської Федерації

У Держдумі відреагували на публікацію в ефірі турецького державного телеканалу TRT1 карту розширення зони впливу Анкари, яка, зокрема, включає в себе російську Кубань і анексований Крим. Про це в п'ятницю, 12 лютого, повідомляють Патріоти України з посиланням на РІА Новини.

Зокрема, перший заступник голови комітету нижньої палати парламенту з оборони Андрій Красов припустив, що у Анкари є думки про відтворення Османської імперії. За його оцінкою, Туреччина навряд чи стане пробувати приєднати до себе російські території силою.

«Якщо вони хочуть перевірити на собі силу російського духу і нашої зброї, нехай спробують», - заявив вірний путінець, закликавши турецьких чиновників уважніше вивчати історію Росії.

За словами іншого депутата Держдуми Павла Шперова, Туреччина ніколи не приховувала своїх амбіцій щодо Криму, при цьому політики республіки всерйоз обговорюють питання приєднання "російського півострову".

Він вважає, що Туреччина хоче мати таку ж зону впливу, яка у неї була 200 років тому, проте зараз це навряд чи може серйозно обговорюватися. У той же час Шпер закликав МЗС Росії відреагувати на демонстрацію карти турецьким державним телеканалом.

Російський парламент схвилювала новина, що турецький державний телеканал TRT1 показав в ефірі прогноз щодо розширення сфер впливу Анкари, підготовлений раніше американською компанією Stratfor. З аналітичного документу випливає, що до 2050 року Туреччина істотно розширить зони свого впливу відразу в декількох напрямках. Так, вважають аналітики, Анкарі вдасться зміцнити свої позиції відразу в декількох регіонах півдня Росії, зокрема, в Криму, на Кубані, в Калмикії, Астраханській області і республіках Північного Кавказу.

Передбачається, що під турецьке вплив потраплять Грузія, Вірменія, Азербайджан, ряд територій Казахстану, Узбекистану і Туркменії, а також території Греції і самопроголошених республік Донбасу. Крім того, на думку експертів, можна чекати зміцнення позиції Туреччини в країнах Перської затоки, Єгипті та Лівії.
У листопаді 2020 року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про ведучого місці республіки в новому світопорядку. За його словами, країна володіє необхідними можливостями для розширення своєї могутності та впливу в новому політичному та економічному світопорядку.

Характеристики "Калібрів" завжди були завищені окупантами, – начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони Півдня

субота, 27 квітень 2024, 19:17

Російська армія побоюється виводити в Чорне море надводні кораблі, знову скориставшись для пусків "Калібрів" підводними човнами. На цьому наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук 27 квітня в ефірі ...

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...