У Кремлі істерика: "Газпром" офіційно визнав падіння попиту на газ

На восьмому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну "Газпром" офіційно визнав падіння попиту на газ. Про це йдеться у звіті російського монополіста, передають Патріоти України.

З початку 2022 року "Газпром", за попередніми даними, видобув 313,3 млрд кубометрів газу, що на 17,1% (на 64,8 млрд кубометрів) менше, ніж у 2021 році. Попит на газ компанії з ГТС на внутрішньому ринку за цей період зменшився на 4,1% (на 7,2 млрд кубометрів).

У "Газпромі" заявили, що ключовим фактором скорочення попиту на газ у світі стало зниження споживання газу в ЄС.

"За дев'ять місяців поточного року, за першими попередніми оцінками та доступними оперативними даними, світовий попит скоротився приблизно на 40 млрд кубометрів. У цьому зниженні 75% або 30 млрд кубометрів — це частка 27 країн ЄС. Споживання газу знизилося й у Великобританії: за вказаний період — приблизно на 5 млрд кубометрів. Таким чином, загальна частка країн ЄС і Великобританії в скороченні світового попиту становить майже 90%", — йдеться в заяві.

Експорт до країн далекого зарубіжжя склав 86,9 млрд кубометрів — на 40,4% (на 58,9 млрд кубометрів) менше, ніж за той же період 2021 року.

При цьому в "Газпромі" відзначили зростання експорту газу в Китай по газопроводу Сила Сибіру в рамках двостороннього довгострокового контракту з CNPC.

"Поставки регулярно йдуть понад добові контрактні кількості. У вересні зафіксовано два історичні максимуми добового обсягу експорту за весь час поставок", — сказано в повідомленні.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...