У Кремлі істерика: Ракетні системи HIMARS від США зможуть знищувати цілі у Криму, - експерт

Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, які США можуть поставити в Україну, значно посилять можливості ЗСУ завдавати удару по глибині російської оборони або бойовим порядкам противника. Таку думку виданню "НВ" висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

За його словами, зазначені системи працюють у двох форматах – на відстані 25-30 км і до 300 км, що викликає "істерику" в Кремлі:

"Перший – це система залпового вогню, яка може вести вогонь на відстані 25-30 км. І для нас це дуже важливо, тому що настільки невеликі мобільні засоби ураження будуть дозволяти нам дуже серйозно впливати на противника.... Один з модулів здатний направляти ракету на відстань до 300 км. Це викликало істеричну реакцію в Кремлі та навіть кремлівські пропагандисти захлиналися від люті, коли розповідали про те, що така зброя скоро надійде".

Грабський впевнений, що ракетні системи HIMARS здатні кардинально змінити ситуацію на фронті: "300 км – і для нас будуть доступні цілі в Криму, з яких здійснюється забезпечення ракетних обстрілів нашої території. Ситуація буде змінюватися вже докорінно, адже ми зможемо знищувати на далекому підході і зони забезпечення, і конвої, і склади, і пункти управління".

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...