У Кремлі істерика: Ударом по аеродрому "Саки" ЗСУ вивели з ладу половину авіації Чорноморського флоту РФ, - західна розвідка

Після вибухів на російській авіабазі "Саки" в окупованому Криму більше половини авіації Чорноморського флоту країни-агресорки виведено з ладу. Такі дані на умовах анонімності озвучив представник західної розвідки, зазначивши, що Україна нині послідовно досягає "кінетичного ефекту" глибоко в тилу Росії, передають Патріоти України.

Це має істотний вплив на логістичну підтримку ЗС РФ і "значний психологічний вплив на російське керівництво". Інформацію, озвучену неназваним чиновником, 19 серпня опублікувало агентство Reuters.

"Зараз ми оцінюємо, що події на аеродромі "Саки" 9 серпня вивели з ладу більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту", – сказало джерело.

Воно додало, що російський Чорноморський флот "щосили намагався функціонувати набагато більше, ніж флотилія берегової оборони", яка лише зрідка завдавала ракетних ударів. Вибухи на авіабазі поблизу Новофедорівки на західному узбережжі півострова зірвали спробу загрози десантного нападу окупантів на Одесу.

Представник розвідки також сказав, що загалом війна перебувала у "моменті, близькому до операційного застою". "Сухопутні війська жодної зі сторін не мають достатньої концентрованої наземної бойової сили, щоб почати ефективні наступальні дії, які якимось чином суттєво вплинули б на хід війни", – вважає він.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...