У Кремлі оприлюднили позицію щодо майбутнього "Вагнера": Один з очільників Держдуми РФ зробив заяву

У Держдумі РФ вважають, що ПВК Вагнера, яка влаштувала заколот, нема за що забороняти. Про це заявив Голова комітету Держдуми з оборони РФ Андрій Картаполов в інтерв'ю росЗМІ.

За його словами, учасники ПВК Вагнера, які були у Ростові-на-Дону, "нічого поганого не робили", оскільки "виконували накази свого командування". На його думку, вони "нікого не ображали, нічого не ламали" і до них ні в кого немає претензій - "ні у жителів Ростова, ні у військовослужбовців Південного військового округу, ні у правоохоронних органів".

Картаполов зазначив, що на сьогоднішній день доля самої ПВК Вагнера до кінця не визначена. При цьому він вважає, що забороняти її не потрібно.

"За що її забороняти? Адже тут усі питання до керівника ПВК... Той, хто підняв заколот, той і повинен відповідати. У нас звикли рубати все під корінь", - сказав російський депутат, додавши, що ПВК Вагнер - найбоєздатніший підрозділ у Росії, і "розігнати" його буде "найкращим подарунком для НАТО та України".

За його словами, зараз у Держдумі продовжують працювати за всіма напрямками діяльності збройної структури держави, а ПВК є одним із її компонентів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...