У Кремлі прорахувалися, коли зробили ставку на танковий наступ, - Михайло Жирохов

Почавши повномасштабне військове вторгнення на територію незалежної України Росія прорахувалася, роблячи ставку на танковий наступ. Про це в інтерв'ю заявив військовий історик Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

"Росіяни чомусь вважали, що танки – це основа наступу, адже у них є величезна кількість техніки та піхоти (армія РФ – це 2 мільйони військовослужбовців). Мовляв, кидаємо 300 танків і прориваємося до Києва. Тобто вони вважали, що за стандартами Другої світової вони підуть у наступ "ударним кулаком" - з танками попереду і піхотою позаду", - зазначив експерт.

За словами експерта, саме протитанкове озброєння допомогло ЗСУ зламати всі плани окупанта. "Однак якщо у 2014 році українська армія фактично не мала західної протитанкової зброї, РФ ще могла ефективно використовувати танки. А тепер якщо в українського піхотинця є західний гранатомет, він спокійно розстрілює той російський танк", - зазначив експерт.

Джерело: УНІАН

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...