У Кремлі розглядають сценарій повноцінної мобілізації росіян на війну, - українська розвідка

У Кремлі розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі інформаційного марафону, передають Патріоти України.

Водночас він нагадав, що мобілізаційні заходи на території так званої Російської Федерації не припинялись. "Вони тривають. І попри те, що людина, схожа на Путіна, звітує про кількість добровольців, які поповнюють лави окупаційної армії, звичайно, це не так. Мобілізаційні заходи жорсткі і репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у Збройних силах РФ. І те, що ми сьогодні спостерігаємо - продовжується набір гарматного м'яса", - наголосив Юсов.

За його інформацією, в Росії щомісяця мобілізують кілька десятків тисяч осіб - більше 20 тисяч. "Розглядається сценарій повноцінної публічної мобілізаційної хвилі. З того, що ми зараз бачимо на лінії фронту, у бійню вводяться ті підрозділи, введення яких планувалося на пізню осінь або зиму. Тобто, втрати серед особового складу окупантів справді великі. І сценарії повноцінної, а не прихованої мобілізації, воєнно-політичним керівництвом держави-агресора розглядається", - сказав Юсов.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...