У Кремлі розмріялися: Путін, ймовірно, віддав наказ захопити першу столицю України та всю область, - ISW

На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну президент країни-агресора Володимир Путін, можливо, наказав захопити Харків і неокуповану частину Харківської області. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики ISW відзначають, що поки є лише непрямі докази, які можуть вказувати на наказ Путіна захопити Харків і область. Зокрема аналітики зазначають, що з 26 червня росіяни намагаються захопити Дементіївку, село на півночі від Харкова, яке має обмежене значення для захисту РФ від наступальних українських дій.

Крім того, українська військова розвідка опублікувала перехоплення розмови, де російський військовий скаржиться, що його командиру байдуже до втрат, адже він хоче тільки дістатися до Харкова.

Також в ISW зазначили, що російські гауляйтери з тимчасово окупованих територій Харківської області почали співпрацювати з ватажками терористичної організації ЛНР. На думку аналітиків, це вказує на спроби Росії створити умови для довгострокової окупації.

Аналітики ISW вважають вкрай малоймовірною можливість успіху росіян у захопленні Харкова і всієї області. На думку аналітиків, найближчими днями армія Росії, ймовірно, буде непослідовно активізуати спроби атак на півночі від Харкова, але навряд чи зможе домогтися серйозних територіальних успіхів. У ISW додали, що РФ продовжує бити з артилерії вздовж всієї лінії зіткнення.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...