У Кремлі закликали до нафтової війни з саудитами, - ЗМІ

Витік інформації дозволяє зрозуміти, на що розраховували росіяни, план яких провалився.

Ігор Сечин

Журналісти дізналися інформацію про те, як керівництво Росії прийняло рішення почати нафтову війну з Саудівською Аравією, яка згодом Кремлем була програна, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Відомий російський нафтовий аналітик Михайло Крутіхін розповів про розмову в Кремлі президента Росії Володимира Путіна, де він зібрав усіх керівників російських нафтових компаній РФ. Стали відомі подробиці про те, як саме тоді один з найближчих Путіну чиновників Ігор Сечин закликав до світової війни ціни на нафту.

Інформацію Крутіхіна опублікував відомий економіст Андерс Аслунд з посиланням на інсайдерську інформацію. Крутіхін повідомив, що в розмові на початку березня саме Ігор Сечин, який є главою російською компанією "Роснефть", був найбільш агресивний в своїх планах про початок нафтової війни. Сечин заявляв, що згідно з розрахунками росіян наслідком нафтової війни стане банкрутство американських сланцевих компаній. Крім того Саудівська Аравія нібито не готова до сутички з Росією, оскільки відчуває дефіцит бюджету і перемогти Росію не зможе.

"Всі сиділи тихо, крім Ігоря Сечина ... Сечин закликав до війни цін на нафту, пишаючись тим, що Росія була "енергетичною наддержавою". Він вважав, що американські сланцеві компанії незабаром збанкрутують. Саудівська Аравія має більший дефіцит бюджету і менші міжнародні валютні резерви, ніж Росія, а тому Росія може здолати і Саудівську Аравію", - повідомляє автор.

При цьому Сєчин володіє неймовірним впливом і саме тому присутні на розмові глави компаній сиділи тихо. "Сєчин - один з найближчих соратників Путіна, отже, інші нафтові керівники не сміли виступати. Крутіхін каже, що інші були проти війни цін, однак, як це зазвичай буває, Путін прийняв лінію Сечина, не запитавши думки інших", - відзначає економіст зі посиланням на дані Крутіхін.

При цьому вже незабаром Росія визнала капітуляцію і пішла на домовленості в рамках ОПЕК+.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...