У Кремлі злякались? Шамана Габишева, який хотів "вигнати Путіна", відправили на примусове лікування

У Росії Якутський міський суд направив шамана Олександра Габишева, який збирався "вигнати" президента РФ Володимира Путіна, на примусове лікування. Про це повідомляє "МБХ медіа" з посиланням на адвоката Олексія Прянишникова, передають Патріоти України.

Адвокат також розповів, що до вступу рішення суду в силу шамана Габишева помістили під варту. Крім того, суд виніс окрему постанову щодо адвоката Габишева - Ольги Тимофєєвої за фразу "судилище, мені соромно брати участь в такому процесі" і за те, що встала з запізненням при вході судді в зал.

Звинувачення просило направити Габишева на примусове лікування в "спеціалізований психіатричний заклад з інтенсивним спостереженням". Адвокат пов’язував поспіх із розглядом справи з тим, що 27 липня закінчується шестимісячний термін утримання його підзахисного в психіатричному стаціонарі.

Олександр Габишев кілька разів збирався дійти до Москви. Вперше - навесні 2019 року він відправився пішки з Якутська. Але незабаром його затримали та відправили на психіатричну експертизу. На Габишева завели кримінальну справу про заклики до екстремізму й помістили до психлікарні, з якої його виписали в липні 2020 року. До цього в січні того ж року він заявляв про новий похід на Москву, але його затримали і помістили в психоневрологічний диспансер через два тижні після оголошення.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...