У Кремля через ціни на вуглеводні завелись грошенята: Держава-агресор обіцяє виділити ОРДЛО більше $12 млрд, - ЗМІ

Такі гроші тимчасово непідконтрольному українському уряду частини Донбасу Росія обіцяє виділити протягом трьох років.

Росія в найближчі три роки виділить "ЛДНР" більш як 900 мільярдів рублів (близько 12 млрд доларів - ред.). Про це з посиланням на затверджену урядом РФ Програму прискореного соціально-економічного розвитку територій на 2022-2024 роки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Донбасс.Реалії.

За даними РФ, на території ОРДЛО проживає близько 2,9 мільйона осіб. 38% з них - пенсіонери. Середня зарплата - 15 тисяч рублів, на 20 тисяч менше, ніж у сусідній Ростовській області. Кремль планує через три роки, в 2024-му, вивести рівень доходів в ОРДЛО до показників Ростовської області 2019 року. При цьому військова складова вмісту сепаратистів фінансується окремо.

Як пише видання, за даними української розвідки, управління соціально-економічним життям на окупованому Донбасі здійснюється через Міжвідомчу комісію з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України, створену в грудні 2014 року.

Фінансування відбувається через московський Благодійний фонд підтримки міжнародних гуманітарних проектів. Голова Міжвідомчої комісії та голова наглядової ради Благодійного фонду - заступник міністра економрозвитку РФ Сергій Назаров. Низка співробітників цього фонду займають посади в керівництві угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Зокрема, в Донецьку - це заступники керівника так званого "уряду" "ДНР" Володимир Пашков і Володимир Антонов, керівник апарату так званого "уряду" Володимир Ежиков і Віктор Колесник - "радник" ватажка угруповання "ДНР". А в Луганську працівниками Благодійного фонду є "радники" ватажка угруповання "ЛНР" Віталій Кузнєцов і Микита Дворніков (справжні прізвища Віталій Якуш і Микита Картошкин), так званий міністр промисловості "ЛНР" Сергій Неверов (насправді Сергій Богданов) і голова наглядової ради місцевої компанії "Східвугілля" Андрій Разін (Андрій Чуріна).

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...