У Кремлівського Штірліца буде розлад шлунку: Новим канцлером Австрії замість проросійського корупціонера Курца став критик держави-агресора екс-голова МЗС Шалленберг

Колишній міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг склав присягу на пост канцлера країни після того, як Себастьян Курц покинув цю посаду у зв’язку з корупційним скандалом, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання ORF. Новий канцлер країни склав присягу в президентському палаці у Відні.

“Я клянуся, що буду чесно дотримуватися Конституції й всіх законів республіки, і виконуватиму свій обов’язок у міру своїх знань і переконань», – запевнив Шалленберг.

Президент Австрії Алексндр ван дер Беллен заявив, що завдяки своєму дипломатичному досвіду Шалленберг знає, як привести “найбільш суперечливі позиції до спільного знаменника”. На думку президента, ця навичка стане в нагоді Курцу на посаді канцлера країни.

«У нього є дипломатичні навички, які можуть знадобитися, щоб ми всі могли відновити довіру всередині коаліції між партіями, що входять до неї», – наголосив австрійський президент.

Водночас посаду міністра закордонних справ Австрії зайняв посол країни у Франції Міхаель Лінарт.

Додамо, що Курц залишився головою правлячої Австрійської народної партії за домовленістю з партнерами по коаліції. Саме він назвав Шалленберга своїм наступником.

Раніше австрійський політолог Герхард Манготт в коментарі ТАСС заявив, що Шалленберг є прихильником трансатлантичних відносин і нещодавно під час візиту міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова до Відня публічно різко критикував Росію.

На думку експерта, відносини між Австрією і РФ не зміняться з приходом нового канцлера, але розмовний тон «може стати набагато грубішим».

  • Австрійська прокуратура почала розслідування щодо Курца і дев’яти його наближених у справі про зловживання довірою, хабарництво та корупцію.
  • 9 жовтня Курц оголосив, що залишає посаду канцлера на тлі розслідування прокуратури проти нього.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...