У Криму морські дрони MAGURA V5 знищили російське судно типу "Тунець" та пошкодили ще три плавзасоби (вiдео)

У Криму морські дрони MAGURA V5 знищили російське судно типу "Тунець" та пошкодили ще три плавзасоби (вiдео)

У ніч з 8 на 9 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Чорноморське у тимчасово окупованому Криму воїни спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили чергове судно російських окупантів - швидкісний катер проєкту КС 701 типу "Тунець". Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на із посиланням на пресцентр ГУР Міноборони.

Як зазначається, внаслідок операції пошкоджень також зазнали ще три плавзасоби загарбників. Їхній тип встановлюється.

"Це вже не перший впольований біля берегів півострова "Тунець": два російські судна такого типу розвідники знищили, а ще два пошкодили у травні цього року", - нагадують у ГУР.

Швидкісні транспортно-десантні катери проєкту КС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики.

Також ГУР акцентує увагу, що загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресора росії, 9 з них - знищені.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...