У Криму та Ростовській області помітили скупчення російської артилерії й військової техніки (фото, відео)

На території тимчасово окупованого Криму, а також неподалік від Ростова-на-Дону помітили величезні колони російської військової техніки й артилерії. Відповідні кадри з'явилися на різних російських Telegram-каналах. Деякими з них поділився і український "Новини Збройних сил". На роликах видно, що Кримським мостом перекидають 2С19 "Мста-С" – російські 152-мм дивізійні самохідні гаубиці і бронетехніку, зазначають Патріоти України.

На Керченському мосту помітили колону російських гаубиць
У Керчі помітили склади із забороненою російською артилерією

Крім Керчі, колону військової техніки країни-агресора помітили й на шосе до Сімферополя. "Колона просунулася углиб півострова. Далі будемо спостерігати й інформувати", – написали захисники України.

Вглиб Кримського півострова просунулася колона російської техніки

Тим часом у напрямку до Ростову-на-Дону залізницею також рухалися потяги з важким озброєнням. Така активізація країни-агресора викликала стурбованість у військових колах США. Так, командування сил армії США в Європі навіть підвищило рівень готовності з можливої кризи до потенційно неминучої кризи (найвищого рівня).

У Ростовській області зняли на відео потяги з військовою технікою РФ
Росія стягнула до кордону з Україною важке озброєння
Ешелони з військовою технікою РФ прибули в Ростовську область

Нагадаємо, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що Росія наростила кількість військ біля кордонів України, а також на території тимчасово окупованого Криму і окремих районів у Донецькій і Луганській областях.

За його словами, там перебувають 28 батальйонних тактичних груп противника. Їх дислокували у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території українського півострова.

Водночас він зазначив, що президент України Володимир Зеленський здатен віддати наказ про наступ на Донбасі, але це може загрожувати величезними людськими втратами серед цивільного населення.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...