"У Криму цілодобово шукають воду": Віце-прем'єр РФ видав неприємні для окупаційної влади подробиці

Віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін стверджує, що на півострові “цілодобово ведуться пошуки води”, а влада робить ставку на буріння свердловин. Про це Хуснуллін заявив в ефірі російського телебачення, повідомляють Патріоти України.

“Дійсно, Крим потрапив ось уже другий рік у серйозну посуху. Води стало не вистачати. Ми займаємося зараз пошуком додаткових джерел, буримо свердловини і фактично колеги, починаючи з 1 січня, будуть працювати. Тобто у нас йде цілодобова робота з пошуку води. Максимально робимо ставку на буріння. Розглядаємо опріснення як крайній варіант – просто це досить дорога методика”, – сказав Хуснуллін.

Раніше “глава Криму” Сергій Аксьонов повідомив, що будівництво опріснювальної установки в Криму стартує з 1 січня 2021 року. При цьому, за словами Хуснулліна, остаточне рішення про початок будівництва поки не ухвалено. Він зазначив, що таке рішення з'явиться після закінчення розвідки запасів води в підземних родовищах півострова.

Джерело: Крим.Реалії

Нові ризики: Відключення електроенергії зашкодять оборонці України, - The New York Times

вівторок, 21 травень 2024, 11:30

Атаки Російської Федерації по Україні викликають дедалі більше занепокоєння, адже відключення електроенергії вплине не лише на споживачів, але й завдасть шкоди оборонній промисловості. Про це повідомляє The New York Times. «Це, безумовно, уповільнює ви...

Новий привід для істерики росіян: Безпілотник атакував нафтобазу в Білгородській області РФ

вівторок, 21 травень 2024, 11:22

Уранці понеділка, 20 травня, у Білгородській області безпілотник атакував російську нафтобазу. У результаті пошкоджено резервуар із паливом. Про це інформує російське видання ASTRA. Зазначається, що безпілотник атакував територію нафтобази "Юттек" у ра...