У Кринках треба протриматись до весни: Українська ППО залякала пілотів окупантів, - Євген Дикий

Під Кринками до основного плацдарму ЗСУ ще можуть невдовзі приєднати деякі ділянки, але про це можна говорити після офіційної інформації від Міноборони України. Основний плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини є однією з найболючіших точок для окупантів і вони постійно завдають туди ударів. Про це в інтерв'ю Фокусу розповів ветеран АТО та військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України.

За його словами, у ворога ті ж самі проблеми, що й у ЗСУ: невистачає людей та техніки. Тому Кринки, при всіх спробах армії РФ, все ще під контролем українських військових і плацдарм тільки укріплюється.

"Окупанти вже просто "не витягують" два серйозних наступи одночасно: в Авдіївці й десь ще, — акцентує Євген Дикий. — Армія РФ кинула основні сили під Авдіївку, адже, мабуть, є наказ з бункера захопити її за будь-яку ціну, хоча з військової точки зору це досить спірне питання".

Експерт зазначає, що у Кринках ЗСУ знаходиться в дуже жорстких умовах. Однією з проблем є неможливість нормально окопатись — там постійно виступає воді з під землі, а ще й дуже холодна зима. Тому українські воїни проявляють у Кринках просто дива стійкості, каже Євген Дикий.

"Підрозділам у Кринках треба щонайменше протриматись до весни, коли ЗСУ зможуть розвинути на цій ділянці контрнаступ, — відзначає ветеран АТО. — Якщо протриматись до весни, тоді основним силам не доведеться ще раз штурмувати річку, а цей напрямок є дуже перспективним для деокупації України".

Після того як ЗСУ збили відразу декілька літаків Су-34, окупанти значно скоротили бомбардування Херсонщини, зазначає експерт. Якщо раніше таких ворожих вильотів нараховувалось десятки, то тепер лише поодинокі випадки та й то намагаються скинути бомби десь здалеку.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...