У Києві після ракетного удару затримали ймовірних коригувальників, - заступник глави МВС

Увечері 28 квітня Росія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Києва. Того ж дня правоохоронці затримали двох підозрілих людей. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник голови МВС Євген Єнін, передають Патріоти України.

За його словами, ці особи фотографували результати розриву ракет і пересилали їх росіянам. Після огляду затриманих телефонів з'ясувалося, що вони підписані на проросійські інформаційні ресурси – "специфічні групи Telegram". Також було виявлено "специфічний" зміст телефонної книги.

За словами Єніна, кіберполіція ще проаналізує вміст мобільних телефонів, щоб "подальше кримінальне переслідування цих осіб ґрунтувалося на конкретних доказах колабораціоністської діяльності".

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...