У Києві СБУ викрила підпільний осередок проєкту Медведчука "Другая Украина"

Служба безпеки України затримала у Києві соратників колишнього нардепа Віктора Медведчука, які працювали в його прокремлівському проєкті "Другая Украина" та створювали антиукраїнський контент. Зокрема, підозру повідомили куратору групи Денису Жарких. Про це повідомила СБУ, передають Патріоти України.

"У Києві над "проєктом" працювала агентурна група, яка займалася інформаційними диверсіями проти України. Зокрема, її учасники поширювали відеоконтент, в якому дискредитували Сили оборони, закликали українців скласти зброю і здатися окупантам", - зазначають у СБУ.

Спеціалісти, які створювали антиукранський контент, облаштували у власному помешканні на Київщині підпільну студії, де й виготовляли замовні ролики. Потім готову медіапродукцію фігуранти надсилали своєму куратору з РФ - Денису Жарких, який був ведучим на телеканалах Медведчука, а зараз обіймає посаду директора його організації "Другая Украина" у Москві. Жарких після розгляду відео надавав дозвіл на їхнє поширення в інтернеті.

Підозрювані для цього використовували інформаційні ресурси, підконтрольні Медведчуку, зокрема сайт "Другая Украина", сторінки в соціаьних мережах та відеохостинг YouTube.

Зазначено, що за таку роботу фігуранти отримували гроші: у столиці близький родич директора організації екснардепа особисто передавав їм готівку. У ході обшуків підозрюваних було виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами підривної діяльності на користь ворога.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили двом учасникам агентурної групи про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Крім того за цією ж статтею Кримінального кодексу підозру отримав куратор групи – директор організації "Другая Украина" Денис Жарких", - резюмують у СБУ.

Трампа могли поранити не кулею: Спливла несподівана версія щодо нещодавнього замаху на політика

субота, 27 липень 2024, 7:30

У директора ФБР Крістофера Рея є деякі сумніви щодо того, чи під час замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа у Пенсильванії йому вухо дійсно влучила куля. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України. "Невдовзі після того, як напад...

Квиток в один кінець: Російські командири катували і розстрілювали своїх підлеглих, - розслідування

субота, 27 липень 2024, 7:25

У Росії проти керівництва 6-ї мотострілецької дивізії окупантів розпочали кримінальну справу за статтями про перевищення службових повноважень, незаконне позбавлення свободи та вбивство. Саме так командири окупантів поводились із тими підлеглими, хто "...