У Києві затримали російського агента, який організовував антиурядові заходи та готував теракт з вибухівкою, - СБУ (відео)

Служба безпеки України затримала агента білоруських спецслужб, який готував терористичний акт у Києві. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ворожий агент був затриманий, коли намагався підпалити автомобіль біля будівлі однієї з київських громадських організацій. Співробітники СБУ встановили, що він також залякував іноземних громадян і представників ЗМІ, для чого наносив біля їхнього житла написи з погрозами. Крім того, затриманий здійснював повідомлення про псевдомінування в столиці.

Для того, щоб здійснити теракт, чоловік купив транспортний засіб, легкозаймисті матеріали та піротехніку.

Підозрюваний був завербований через анонімну групу в телеграмі, використовував для зв’язку з кураторами заборонені російські електронні поштові сервіси. За свої дії він отримував плату на банківську карту з-за кордону.

В СБУ також заявили, що підозрюваний причетний до організації несанкціонованих мітингів біля іноземних дипломатичних представництв. Дії агента були спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію української держави перед громадянами Білорусі та країнами Європейського Союзу.

Крім того, затриманий збирав інформацію про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

В даний момент злочинцеві оголосили про підозру за статтями “терористичний акт” і “державна зрада”. Вирішується питання про вибір йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...