У Киргизії спецназ штурмував будинок екс-президента, багато поранених (фото, відео)

У киргизькому селі Кой-Таш спецназ штурмував будинок колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва з метою його затримання за низку тяжких злочинів. Про це заявила офіційний представник заснованої ексглавою держави Соціал-демократичної партії (СДПК) Кундуз Жолдубаєва, повідомляють Патріоти України.

Біля його резиденції, куди прибув загін спецназу, розв'язалася стрілянина, в результаті чого були поранені понад 10 осіб, серед них і журналісти. У результаті спецоперації Атамбаєв був затриманий. Силовики відвезли його в невідомому напрямку.

24.kg

24.kg

24.kg

Прихильники Атамбаєва активно перешкоджали поліції і спецназу, будуючи перед будинком барикади.

24.kg

Відзначається, що спецназ застосував гумові кулі і шумові гранати під час штурму, над будинком помітили літаки. У спецслужбі також офіційно підтвердили, що бойова зброя при затриманні використана не була.

Пізніше син Атамбаєва заявив про те, що його батько в безпеці. При цьому після затримання експрезидента, зіткнення під його резиденцією продовжилися. Поліція перекрила дороги до будинку, проте протестувальники намагалися прорватися.

Атамбаєв

tvc.ru

Нагадаємо, 27 червня парламент Киргизії позбавив недоторканності Атамбаєва. Він також був позбавлений статусу президента. Генеральна прокуратура знайшла ознаки корупції в діях Атамбаєва на посаді глави держави.

Атамбаєв очолював Киргизію з 2011 по 2017 рік. Примітно, що за місяць до затримання він розповів, що робитиме, якщо до нього прийде поліція: "Я буду чинити опір. У мене є нагородна зброя. Спеціально про це говорю хлопцям, які хочуть виконувати наказ. У киргизів є приказка: чим лежачи помирати, краще померти, відстрілюючись. Але я буду сам, поруч зі мною нікого не буде".

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...