МЗС Китаю відреагувало на питання, чи візьме КНР участь у мирному саміті щодо України в Швейцарії

Китай поки не може підтвердити, що офіційна делегація їхньої країни візьме участь у Глобальному мирному саміті у Швейцарії, що відбудеться 15-16 червня.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, повідомляє "Укрінформ".

З її слів, Пекін поки не має будь-якої інформації з цього приводу.

"На даний момент я не можу надати інформацію з цього питання", - сказала Мао.

Представниця МЗС КНР заявила, мовляв, країна займає об’єктивну позицію щодо врегулювання "української кризи", а тому підтримує будь-які зусилля, що сприятимуть мирному вирішенню.

"Китай підтримує своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, визнаної і Україною, і Росією, з рівноправною участю всіх сторін та об’єктивним обговоренням усіх мирних ініціатив", - наголосила китайська дипломатка.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...