У Китаї відреагували на плани РФ розмістити ядерну зброю в Білорусі й заговорили про "стратегічні ризики"

У Китаї прокоментували плани Росії щодо розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі. Там закликали до "дипломатичних зусиль". Таку заяву зробила прессекретарка міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін. Про це повідомляє агентство Sohu, передають Патріоти України.

"У ситуації, що склалася, відповідні сторони повинні зосередити дипломатичні зусилля на мирному врегулюванні української кризи й об'єднати зусилля для припинення напруженості", – заявила журналістам Мао Нін. Вона також заговорила про "стратегічні ризики" в контексті застосування ядерної зброї.

Крім того, Мао нагадала, що у січні 2022 року п'ять ядерних держав виступили із спільною заявою про запобігання ядерній війні. "У заяві наголошувалося, що варто уникати воєн між державами, які мають ядерну зброю, і знижувати стратегічні ризики", – додала речниця МЗС Китаю.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...