У Латвії ексдепутата Сейму засудили за шпигунство на користь росіян

Міський суд Риги засудив екс-депутата Сейму Яніса Адамсонса до 8,5 років позбавлення волі та пробаційного нагляду. Покарання присуджено за шпигунство на користь РФ, шахрайство, придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомляє національний мовник LSM, передають Патріоти України.

Другого обвинуваченого у справі, громадянина Росії Геннадія Силонова, також визнано винним і засуджено до 7,5 років позбавлення волі з двома роками пробаційного нагляду.

«У справі встановлено, що Яніс Адамсонс незаконно, систематично і цілеспрямовано збирав і передавав через громадянина РФ і екс-співробітника КДБ Геннадія Силонова закриту інформацію, а також іншу інформацію іноземній організації, а саме розвідувальній службі, якою в даному разі була ФСБ РФ», — зазначив суддя Ерленс Ернстсонс.

Силонов також здійснював незаконний збір закритої та іншої інформації на користь і за завданням РФ. Серед іншого, це була інформація, яка давала уявлення про роботу латвійських державних установ, правоохоронних органів та органів державної безпеки, містила відомості про систему державної оборони.

Обидва обвинувачені продовжують заперечувати свою провину і планують оскаржити вирок.

Адамсонс працював у комісії Сейму з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції, він не мав допуску до держтаємниці, проте мав право брати участь у засіданнях комісії з оборони, на яких посадові особи надавали інформацію обмеженого доступу.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...