"У літаку вже сказали, що ми їдемо до України": Окупанти скаржаться, що їх обманом завозять на війну

Військовий з Калінінграду жаліється, що його підрозділ не виводять із зони бойових дій та не надають навіть відпустки. Він збирається писати рапорт на звільнення, оскільки відмовляється надалі перебувати в зоні бойових дій. Про це свідчить перехоплення ГУР Міноборони телефонної розмови окупанта з рідними, передають Патріоти України.

Окупант скаржиться, що тут напружена обстановка - постійно стріляють, і є ризик залишитися тут навіки. Дружина окупанта не дуже задоволена, що чоловік хоче звільнитися зі служби і просить потерпіти.

Сам окупант в розмові згадує, що на територію України потрапив обманним шляхом. "Нам не сказали, що ми їдемо в Україну. Нам сказали, що ви їдете у відрядження в поля "на Чехова" (полігон в підмосков’ї). Кажуть, у вас є 40 хвилин, щоб завантажитись. В літаку вже сказали, що ми їдемо в Україну. Мені сказали, що якщо приїде 79 полк сюди, то ми, імовірно, разом з ним підемо в наступ в сторону Харкова. Тут більшість самі відмовляються і вже намагаються втекти самовільно через кордон в Росію", - розповідає окупант.

Він додає, що у нього та його співслужбовців готовий план втечі. "Зараз 10 людей та "Урал" готується, типу на поготові. У випадку будь-якої хріні, одразу в "Уралі" вискочити і їхати в бік Білгорода. Там вже і каністру солярки набрали, поставили в кузов. Я з ними поговорив, мене дорогою підхоплять. Вони вважатимуть це диверсією. У нас он хлопчина, сержант, звідси змотався на відібраній в укропів машині. Перетнув кордон, здав автомат, броню, приїхав додому. А на нього навіть справу завести не можуть", - говорить окупант.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...