У лютому російські втрати ББМ зросли, а танків - впали: Шрайк пояснив, що відбувається

Вродовж лютого 2024 року втрати РФ на полі бою склали близько 28,5 тис. окупантів та майже 4 тис. одиниць озброєнь та військової техніки. При цьому, приміром, бойових броньованих машин загарбники втратили більше, аніж місяцем раніше, а ось кількість втрачених танків виявилася меншою, ніж у січні, передають Патріоти України.

Це може бути пов'язано з тим, що танки окупанти застосовують дещо рідше через значну кількість цієї втраченої вже на полі бою техніки. Подробиці повідомили командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк та журналіст Роман Шрайк.

За даними Павлюка, упродовж лютого 2024 року російські війська втратили в Україні 28 450 окупантів та 3 854 одиниці озброєння та військової техніки.

Зокрема, за місяць Сили оборони знищили:

  • 288 танків
  • 809 бойових броньованих машин
  • 878 артилерійських систем
  • 24 РСЗВ
  • 28 установок ППО
  • два кораблі
  • 939 одиниць автотехніки
  • 149 одиниць спецтехніки.

Також у лютому українські воїни збили один ворожий гелікоптер, 13 літаків, 658 БпЛА та 65 ракет.

За даними статистики втрат ЗС РФ у лютому журналіст Шрайк помітив незвичайну тенденцію. Якщо раніше кількість знищених танків і ББМ росіян змінювалася практично синхронно, то за підсумками лютого фіксувався певний розрив: втрати РФ у бойових бронемашинах стали більшими, ніж зазвичай, а от танків загарбники втратили менше.

"Це не означає, що "танки закінчилися" або "танки закінчуються". Вони не закінчаться, поки триває їхнє виробництво та відновлення зі зберігання. Тобто нуль танків на фронті не буде. Але танків стає менше, якщо втрати перевищують виробництво+відновлення". Якщо танків залишається менше певного рівня, то їх рідше застосовують на полі бою, що робить їх втрати меншими. Можливо, це ми й спостерігали в лютому. Але для перевірки цієї гіпотези потрібен ще час", – припустив Шрайк.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...