У Львові скандальний нардеп із тріском програв по мажоритарному округу кандидатці від "Голосу"

Дубневич визнав поразку на виборах

Нардеп-мажоритарник, який йшов по округу № 118 у Львові, Богдан Дубневичвизнав поразку на виборах. Про це політик та бізнесмен написав у Facebook, зазначають Патріоти України.

"У мене відтепер з'явиться більше того дорогоцінного часу, щоб проводити його з сім'єю, дітьми, внуками, друзями", - заявив нардеп.

За даними ЦВК она окрузі опрацьовано 99,28% протоколів.

Кандидат від "Голосу" Галина Васильченко отримує 31,51%, Дубневич - 30,12%.

Раніше у "Голосі" заявляли, що в інтересах Дубневича хочуть зірвати або фальсифікувати вибори в одному з округів. Лідер політсили Святослав Вакарчук звертався з цього приводу до президента Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Обиралися в мажоритарних округах на Львівщині. Перший очолює комітет із питань транспорту.

З повідомлень ЗМІ на двох зберігають майже $20 млн готівкою, згідно з їхніми електронними деклараціями за 2016 рік. На Богдана Дубневича і найближчих його родичів зареєстровані 409 об'єктів нерухомого майна. На Ярослава Дубневича із сім'єю — 273.

Дубневичі володіють корпорацією з будівництва залізничних колій, Самбірським керамзитовим заводом, Рівненським заводом надміцних залізобетонних конструкцій, мисливським господарством. 2016-го Укрзалізниця закупила в компаній нардепів виробів на 1 млрд грн, за словами міністра транспорту Володимира Омеляна.

Компромат

У ЗМІ неодноразово публікувалася інформація про те, що комерційні структури, пов’язані з Ярославом Дубневичі і його братом Богданом регулярно виграють тендери на поставку запчастин для Укрзалізниці. Тільки за 2016 й рік державна компанія закупила в них товарів на суму близько 1 млрд грн. Сумніви в їх необхідності висловлював навіть міністр інфраструктури Володимир Омелян. При цьому в самих тендерах могла бути присутня корупційна складова.

Дубневич є фігурантом 38 корупційних справ, в основному пов’язаних з використанням бюджетних коштів і тендерними махінаціями.

Також був фігурантом кримінальної справи про конвертаційний центр. Згідно з інформацією видання «Лівий берег», «Політик, разом зі своїм братом Богданом, регулярно опиняються в центрі місцевих скандалів. Так місцевий політик Денькович звинуватив політика в тому, що він за допомогою конвертаційних центрів займається відмиванням державних коштів. Газета “Експрес” кілька разів публікувала різні матеріали, головним фігурантом яких був Дубневич. Так журналісти звинувачували останнього в незаконному отриманні в користування мисливських угідь на території Львівської області. Також було опубліковано журналістське розслідування про підозрілі залізничних контактах політика і його брата.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...