У Львові стріляли в Ірину Фаріон. Стан вкрай важкий. Зеленський зробив екстрену заяву

У п’ятницю, 19 липня ввечері, у Львові скоїли замах на колишню народну депутатку Ірину Фаріон, це сталося на вулиці Масарика, передають Патріоти України з посиланням на ZAXID.NET.

Ірина Фаріон поступила в лікарню на вул. Топольній близько 20:00 у віділення невідкладної медичної допомоги із вогнепальним поранененям. На момент поступлення її стан був вкрай важкий. Пацієнтці надається невідкладна допомога.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що лікарі борються за життя Ірини Фаріон, її стан важкий. Напад на неї кваліфіковано як замах на умисне вбивство.

Джерело: Зеленський в Telegram, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в Telegram, ОГП

Пряма мова: "Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.

Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину.

Лікарі борються за життя Ірини Фаріон.

Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність".

Клименко повідомив, що напад на Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України). Наразі її стан тяжкий. У прокуратурі додали, що Фаріон з проникаючим вогнепальним пораненням голови у вкрай важкому стані доставили до лікарні.

Міністр додав, що поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби: "Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини".

Клименко закликав тих, хто має будь-яку інформацію про обставини скоєння цього злочину, повідомити поліції: "Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені".

У прокуратурі повідомили, що за попередньою інформацією, "19 липня близько 19:30 невідомий чоловік вистрілив у жінку, після чого втік з місця події".

"Вже найближчим часом результати стануть помітними на полі бою": Залужний вперше відзвітував про результати роботи в якості посла України

субота, 20 липень 2024, 0:33

Посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше відзвітував про результати роботи як посол, зазначають Патріоти України. Новоспечений дипломат висловив впевненість у тому, що результати роботи української команд...

Ірина Фаріон померла після термінової операції, не приходячи до тями

п’ятниця, 19 липень 2024, 23:45

Внаслідок кулевого поранення в ході замаху на її життя, Ірина Фаріон померла у лікарні. Про це повідомила пресслужба Першого медичного обʼєднання Львова, передає кореспондентка "Ми-Україна" Олександра Стасишин. Загибель Фаріон підтвердив начальник Льві...