У Львові за 4 години виготовили і встановили протез чоловіку, який втратив ногу в Херсоні

Львівські лікарі поставили "на ноги" чоловіка, який не міг ходити протягом 7 місяців. Про це повідомляють у Першому медичному об'єднанні Львова, передають Патріоти України.

Там зазначили, що протез для 48-річного Олега Горділея виготовили і встановили у Національному реабілітаційному центрі "Незламні" всього за 4 години. Нову для України технологію застосували фахівці з Hangers Clinic у США. Чоловік втратив ногу на другий день повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Це було 25 лютого у Херсоні під час обстрілу Антонівського мосту. Чоловік зупинився біля блокпосту українських військових, коли туди прилетіло дві російські ракети", – розповіли історію чоловіка у медики.

Тоді автомобіль Олега згорів вщент, а йому самому перебило ноги внаслідок "прильотів". Медикам не вдалося врятувати праву кінцівку, проте вони досі борються за ліву. Уже восьмий місяць нога чоловіка нерухома. Через це Олег навіть не міг ставати на милиці. Побут для нього був нестерпним, розповіли лікарі.

Встати "на ноги" чоловікові допоміг Тодд Стоун – відомий протезист із 35-річним досвідом, який протезує не лише дорослих, але й дітей. Зараз Стоун приїхав в Україну з технологією швидкого протезування, аби спеціалісти Центру "Незламні" змогли допомогти якомога більшій кількості людей.

"Вони зустрілися у Львові. Перший – мріяв знову ходити. Другий – поставив на ноги тисячі людей по всьому світі. Але, коли виготовив протез Олегу, заплакав", – сказали у Першому медоб'єднанні.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...