У Литві вже зрозуміли: Війна в Україні переходить у наступну фазу, можуть постраждати інші країни, - Науседа

Після вибуху ракети на території Польщі НАТО має посилити протиповітряну оборону на східному фланзі та активізувати постачання систем ППО Україні. Про це заявив президент Литви Ґітанас Науседа, передають Патріоти України.

Науседа заявив, що інцидент у Пшеводові показав, що "війна в Україні переходить у наступну фазу". "Війна в Україні переходить у наступну фазу", - наголосив він.

За словами литовського лідера, це означає, що можуть постраждати країни, які не беруть безпосередньої участі у війні, і що атаки Росії на цивільну інфраструктуру наближаються до західних кордонів України.

"На жаль, ми не можемо виключити, що це може статися і в моїй країні, у Польщі чи в інших країнах на східному фланзі НАТО. І я говорю не тільки про системи ППО в НАТО, я говорю про системи ППО для України", - сказав президент Литви, говорячи про ракетний інцидент у Польщі.

Литовський лідер наголосив, що "потрібні дуже чіткі дії з боку НАТО". На його думку, "найкращі інструменти, які можна використати в цій ситуації, це передусім посилити безпеку східного флангу шляхом надання більшої кількості систем ППО".

Після падіння ракети в Польщі Литва підвищила рівень готовності своїх підрозділів протиповітряної оборони, а Рада державної оборони на чолі з президентом вирішила прискорити закупівлю систем ППО середньої дальності.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...