У Малі повстанці знищили колону ПВК "Вагнер". Смерть карателя прийняв відомий рашистський пропагандист, що сіяв ненависть до українців

"Кращі солдати Росії" наразі ганебно тікають від "купки дикунів", відступаючи вглиб країни разом з військами місцевої хунти, котрим мали показати як треба по-справжньому воювати

Під час удару повстанцями-туарегами по колоні приватної військової кампанії Вагнера вбито десятки найманців ПВК. Разом з ними загинув і Z-блогер, автор Telegram-каналу Grey zone. Про це з плачем повідомляють інші Z-канали, зазначають Патріоти України.

Колеги по пропаганді стверджують, що "Білий", який був автором каналу з понад пів мільйоном підписників, начебто загинув в далекій Сахарі як справжній солдат, захищаючи інтереси матінки-росії.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну канал Grey zone був одним з найвідоміших Z-каналів, що поширив ненависть до України. Також він був неофіційним рупором ПВК Вагнер.

Світові медіа повідомляють, що колона урядових військ та союзних їм російських найманців була розгромлена в бою з туарегами на півночі Малі.

Розгром колони малійських військ підтвердив у розмові з AFP місцевий чиновник. За його словами, військові втратили вбитими не менше 17 осіб.

Колишній співробітник місії ООН у місті Кідаль на півночі Малі заявив агентству, що 15 вагнерівців було вбито або взято в полон після триденного бою.

Водночас учасник руху туарегів Мосса Аг Інзома повідомив, що йдеться про "багато десятків" убитих і взятих в полон найманців російської ПВК.

У той же час хунта Малі заявляє, що її підрозділи, які "виконували патрулювання в районі прикордонного міста Тінзауатен", перейшли до відступу. У заяві військових сказано, що тривають "запеклі бої проти коаліції терористів".

"Дасть короткий час": У США розкрили деталі мирного плану Трампа щодо України

неділя, 28 липень 2024, 10:56

Експрезидент США Дональд Трамп може запропонувати лідеру РФ Володимиру Путіну покинути захоплені території України за короткий час, а у разі відмови вживе заходів. Про це розповів керівник окружного відділення республіканської партії із 45-го округу ас...

"Набагато легше живеться піхоті та штурмовикам, коли їх достатньо": Жорін вказав на ключову потребу ЗСУ на фронті

неділя, 28 липень 2024, 10:28

Майор ЗСУ, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що навіть після затвердження допомоги США чи низки заяв про передачу Україні певної кількості зброї та боєприпасів, Україна має артилерійських снарядів в рази менше з...