У Малі рознесли базу "вагнерівців", - OSINT-дослідники

У Малі була атакована військова частина підтримуваного Росією угруповання бойовиків і найманців ПВК "Вагнер". Відео в мережу виклала OSINT-спільнота "Інформаційний навігатор", передають Патріоти України.

Коли саме було завдано удару і чи є загиблі серед російської ПВК - невідомо. Розміщені у мережі кадри з місця події вказують, що вибухова хвиля рознесла будівлю на шматки.

"Вагнерівці" в Африці - головне

"Вагнерівці" з'явилися в Африці в 2017 році, коли РФ втрутилася в конфлікт і стала на бік тодішнього президента Судану Омара Хасана аль-Башира. Натомість Путін, за даними ЗМІ, отримав доступ до родовищ золота. Пригожин продовжив розширювати свій вплив на Африку і в 2018-му, відправивши своїх бандитів до Центральноафриканської Республіки та Судану.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...