У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України.

Він розповів, що аби паспортизувати дітей, окупанти привезли їх в інше село, де розташований підрозділ РФ "управління з питань міграції". Як вказує Лубінець, це було зроблено для того, аби діти краще розуміли "культурний та історичний зв’язок з Росією".

"Це вкотре показує, що кожен крок РФ спрямований на перевиховання наших дітей і намагання стерти їхню ідентичність. Це не можна допустити! Ми повинні працювати, щоб притягнути до відповідальності за злочини проти українських дітей усіх причетних, хто тим чи іншим способом намагається стерти їхню належність до України", - наголосив уповноважений ВР.

Також омбудсмен нагадав, що примусова паспортизація українських громадян порушує основні принципи суверенності та територіальної цілісності України, вимоги статті 2 Статуту ООН та Декларації про принципи міжнародного права.

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...