"У мене померли собаки, бабуся Галя та улюблене місто": У мережу виклали сторінки щоденника маленького школяра із Маріуполя (фото)

З 24 лютого Росія по-варварськи перетворювала красивий та успішний Маріуполь на руїни, а також вбивала його мирних мешканців. 8-річний маріуполець розповів про свої недитячі емоції у щоденнику. Кілька сторінок з дитячого рукопису оприлюднив маріупольський художник та актор Євген Сосновський. Він зазначив, що хлопчик пережив справжнє пекло, передають Патріоти України.

Дитина розповідає про травми та загибель близьких

Юний маріуполець зазначає, що йому – 8 років, сестрі – 15, а мамі – 38 і вона потребує перев'язок. Його розповідь про буденні речі такі, як сон, читання, перериваються страшними повідомленнями.

"Ще у мене помер дідусь. У мене – рана на спині, здерта шкіра. У сестри – поранення голови. У мами – видерте "м'ясо на руці" та рана на нозі", – розповідає хлопчик.

Переживаючи найстрашніше у своєму житті, він таки шукає щось добре та світле. Так, пише про свою нову подругу Віку, у якої – гарні батьки. Дитина радіє, що у неї незабаром день народження і що бабуся повернулась, коли ходила по воду.

Хлопчик пише, що вбили його місто

Найбільше болю – на останній сторінці. Там кульковою ручкою намальовані страшні і зовсім недитячі зображення: люди, які лежать на підлозі, а також зруйновані будинки. Усе, що втратили маріупольці, – з четверга, 24 лютого. "У мене померли 2 собаки, бабуся Галя і улюблене місто Маріуполь", – дитячою рукою виведене моторошне речення.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...