"У мене там дужечки є...", - Шкарлет про плагіат

Ресурс "Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях" виявив, що 27% монографії Шкарлета - це текстові запозичення у інших авторів без належних посилань на них (плагіат).

В.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет відкидає звинувачення в плагіаті і стверджує, що коректно вказував джерела цитат у своїх наукових роботах, передають Патріоти України з посиланням на Lb.ua.

На звинувачення в копіюванні цілих абзаців роботи авторства Микитенко і Гребенюк Шкарлет відповів так: "З Микитенко я був виконавцем проєкту з 2011 року з Міжнародного науково-технічного університету. Є зареєстрована тема. Це моє авторське право, згідно зі статтею 13 Закону "Про авторські права", яка поділяє всі суміжні права між всіма авторами. У мене з Микитенко спільний науковий доробок. Я маю право взагалі не посилатись на свої статті, і в науковому світі це є нонсенсом".

В іншій роботі, стверджує в.о. міністра, він використовував напрацювання докторанта Ружицького. "Я стою під загальною редакцією монографії, а загальна редакція передбачає, що я міг би взагалі не писати. Я формую концепцію, формую зміст, мету та завдання. Це взагалі некоректно - писати про плагіат у цій частині", - сказав він.

У відповідь на репліку журналістки, що в його роботах дослівно цитуються інші наукові праці без вказівки джерела запозичення, Шкарлет сказав: "Ви щось перекручуєте. Там що, посилань немає у мене? Ви упереджені, у мене там є квадратні дужечки".

Він заявив, що "не зобов'язаний посилатися на всі статті з інтернету" і посилається "лише на першоджерело".

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...