У мережі показали газету, якою росіяни збиралися закликати Путіна "врятувати" Придністров'я (фото)

Росія не полишає своїх спроб розхитати ситуацію в Придністров'ї для того, щоб організувати звідти атаку на Україну. Для цього навіть надрукували "екстренний випуск" газети у квазіреспубліці, де йдеться про "криваві теракти" та опубліковане звернення до Путіна, передають Патріоти України.

Мережею уже гуляє перша сторінка "екстреного" випуску газети "Придністров'я", датовану 2 травня. У ньому керівник квазіутворення звертається до Путіна, щоб той "врятував від України".

У Придністров'ї називають газету фейком

На тій сторінці "екстреного випуску" газети йдеться про те, що нібито чисельні теракти забрали життя десятків мешканців квазіреспубліки, а ще сотні буцімто зазнали поранень. "Президент" квазіреспубліки звертається до Путіна і скаржиться, мовляв, є десятки тисяч людей, які готові допомогти квазіутворенню, але воно "заблоковане ворогами". Тобто Україною і Молдовою.

У тих "терактах", про які загалом іде мова, звичайно згадують улюблених в російській пропаганді "українських нацистів", яких підтримує Молдова, тому псевдореспубліка просить у Росії військової "допомоги".

"Криваві теракти", про які йдеться у тому випуску, відбуваються на травневі свята. У них активно звинувачують як Україну, так і Молдову. Головна ідея – "придністровцям не уникнути великої війни". Крім того, у цьому випуску йдеться про мобілізацію мешканців квазіутворення.

Головний редактор газети "Придністров'я" уже поспішив усе спростувати та назвати опубліковані фото фейком, як пишуть ЗМІ у квазіреспубліці. Головні аргументи – дизайн не такий і наступний випуск газети повинен вийти 5 травня.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...