"У Меркель немає спадкоємців. Її саму звинувачують у тому, що вона знищила всіх сильних лідерів навколо себе", - Портников

"Голова провідної політичної партії Німеччини - Християнсько-демократичного союзу - Аннегрет Крамп-Карренбауер - заявила, що не претендуватиме на посаду федерального канцлера і незабаром подасть у відставку з посади голови партії", - пише у своєму блозі Віталій Портников, передають Патріоти України, і продовжує:

"Головою ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер стала рік тому, після відставки з цієї посади федерального канцлера Ангели Меркель. Розділення посад канцлера і голови ХДС сприймалося як підготовка до відставки Меркель з посади глави федерального уряду. Після наступних парламентських виборів - або навіть раніше - у Меркель мав з'явитися наступник, здатний очолити уряд Німеччини.

Однак цього так і не відбулося. Аннегрет Крамп-Карренбауер не вдалося стати таким наступником Меркель. Вся її популярність і лідерські якості буквально випарувалися після того, як вона вийшла на перший план. Своєрідним каталізатором кризи стала ситуація в Тюрінгії, де місцеві депутати від ХДС проголосували за кандидатуру нового глави земельного уряду разом з депутатами від ультраправої "Альтернативи для Німеччини". Тільки пряме втручання Меркель допомогло вийти з неприємної ситуації і зайнятися пошуком рішення, здатного мінімізувати політичні втрати ХДС.

Тепер ХДС доведеться шукати нового лідера, який зможе стати новим федеральним канцлером після відходу Меркель з політики. При цьому ситуація ускладнюється ще й тим, що ХДС на сьогоднішній день - єдина політична сила, яка здатна сформувати уряд Німеччини. Двопартійну систему, за якої при владі змінювали один одного християнські демократи і соціал-демократи, практично зруйновано, СДПН з кожними новими виборами демонструє гірші результати і перестає бути, як це називають у Німеччині, "народною партією".

Так що майбутнє країни - і не побоюся цього визначення - майбутнє Європи - багато в чому залежить від того, хто стане новим головою ХДС. А сильної фігури на підході поки що не спостерігається. Хоча і виключати її появу я не став би.

Зрештою, коли сама Ангела Меркель замінила на посту глави партії знаменитого федерального канцлера і батька об'єднання Німеччини Гельмута Коля, її сприймали виключно як тінь політичного наставника і не вірили, що вона зможе довгий час протриматися на посаді партійного лідера і вже тим більше глави уряд. І такі оцінки сприймалися як цілком логічні - адже Коль був відомий тим, що позбавлявся сильних конкурентів.

А сьогодні прогнози тих років можуть викликати хіба що посмішку - і вже саму Меркель звинувачують в тому, що вона знищила всіх сильних лідерів навколо себе. Так що сильний лідер може з'явитися саме тому, що на нього буде запит і у Німеччині, і у ЄС - треба тільки його відшукати".

Джерело: Еспресо.ТV

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...