Більше ніде не раді: У Міноборони Фінляндії заговорили про заборону угод з нерухомістю для росіян

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з російським вторгненням в Україну, Фінляндія може повністю заборонити угоди з нерухомістю для росіян. Про це заявив глава Міноборони Фінляндії Антті Хяккянен в інтерв'ю газеті Helsingin Sanomat, зазначивши, що перш за все йдеться про росіян, проте нововведення торкнеться всіх, хто не має паспорта країни ЄС, передають Патріоти України.

Протягом зими буде розглянуто питання повної заборони угод, а також додаткових обмежень. Також повідомляється, що заборона передбачає ряд винятків, буде затверджено перелік конкретних ситуацій, в яких подібні угоди будуть можливі. Також буде посилено контроль за угодами. "Щоб не вийшло так, як свого часу, коли з'ясувалося, що росіяни володіють верф'ю в Гельсінкі, або щось ще", - зазначив міністр.

Нерухомість росіян

У серпні 2022 року стало відомо про те, що громадяни Росії можуть втратити нерухомість за кордоном. Повідомлялося, що росіяни можуть втратити нерухомість в Польщі, Литві, Латвії та Франції. Загроза виникла через проблеми з оплатою комунальних послуг.

Громадянам РФ доводиться оформлювати карти в банках Туреччини, Вірменії та Казахстану. Крім того, деякі власники нерухомості укладають угоди з керуючими компаніями по оплаті комунальних платежів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...