У Міноборони назвали "найгарячіші точки" на Донбасі та головну мету РФ

Війська РФ хочуть оточити українських захисників на Донбасі / фото REUTERS Російські окупанти хочуть оточити українські війська в районі Лисичанська та Сєвєродонецька. Про це під час брифінгу сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передають Патріоти України.

На Харківському напрямку, зазначив він, ворог намагається утримати захоплені ним рубежі та веде вогонь з артилерійських систем. Зокрема було здійснено обстріл в районі Дементіївки, яка знаходиться на північ від Харкова.

На Слов'янському напрямку українські війська відбивають наступ російських підрозділів. Артилерійський вогонь ворог веде поблизу лінії зіткнення в районі Ізюма.

"Інтенсивні бойові дії тривають на Лиманському, Сєвєродонецькому і Бахмутському напрямках. Основна мета російських окупантів – оточити наші війська в районі Лисичанська і Сєвєродонецька", – наголосив речник МОУ.

На Бахмутському напрямку, додав він, українські захисники стримують наступ російських військ, які намагаються оволодіти новими рубежами в районі Попасної.

"На Курахівському напрямку наші війська дають відсіч противнику, який за підтримки артилерії та авіації намагається наступати в напрямку Новомихайлівки у 10-ти кілометрах на південь від міста Мар'їнка", – повідомив Мотузяник.

На Криворізькому та Херсонському напрямках, зазначив він, окупанти ведуть артилерійський вогонь у бік позицій українських військ і намагаються обладнати другу лінію оборони.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...