У Міноборони підтвердили передачу Україні ракет "Harpoon" - "на дно підуть й інші російські кораблі"

До України відправлять пускові установки наземного базування до "Harpoon". Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook, передають Патріоти України.

"Повідомлення у пресі вже були, я просто підтверджу, що моє спілкування з колегами – міністрами оборони деяких дружніх країн, в тому числі міністром Данії. Можу сказати, що ми отримаємо "Гарпуни" – це такі спеціальні засоби ураження, це протикорабельні ракети, які запускаються з облаштованих на кораблях пускових установок", - заявив він.

Новітню зброю надають Данія, Велика Британія, Нідерланди, до цього процесу долучаться й інші держави. "Але для нас зроблена, скажемо так, особлива повага, і ми отримаємо наземного базування пускові установки, і до них, відповідну кількість ракет "Harpoon", - наголосив міністр.

"І ці "пасочки" будуть якраз налаштовані до ураження морської компоненти нашого ворога в Чорному морі, щоб ми врешті встановили міжнародно визнаними законами свободу судноплавства. Чекаємо і за крейсером "Москва" на дно Чорного моря підуть іще додаткові кораблики", - зазначив Резніков.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...