У Міноборони розповіли, скільки далекобійних систем потрібно Україні для переходу в контрнаступ

Радник голови Міністерства оборони України Юрій Сак заявив, що Україні необхідно 100 далекобійних артилерійських систем, щоб перейти в контрнаступ у війні проти Росії, передають Патріоти України.

Він підтвердив, що наша країна вже отримала та використовує на фронті 150 гаубиць калібру 155 міліметрів, проте це не вирішує проблеми, пише Deutsche Welle.

"США заявили, що нададуть Україні чотири системи HIMARS. Велика Британія зазначила, що надасть Україні системи MLRS... Зараз Україні необхідно близько 100 таких систем, щоб мати можливість перейти в контрнаступ і звільнити нашу землю", – наголосив Сак.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у розмові з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі повідомив, що українські захисники перейшли до контрнаступальних дій на деяких напрямках.

Росія має десятикратну перевагу в озброєнні, проте бійці ЗСУ гідно дають відсіч противнику та намагаються відкинути війська ворога.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...